Grafico.ro

Grafico este numele sub care societatea comerciala UDP s.r.l. isi desfasoara activitatea online, cu obiect principal de activitate tipar digital si productie publicitara, si nu in ultimul rand constructie pagini web pe platforma Joomla.

Prin folosirea cea mai prudenta a mediului inconjurator, cu exploatarea oportunitatilor oferite de un management modern si inovator si a proceselor care creaza valoare atat clientilor cat si a societatii, dorim sa oferim produse si servicii tipografice si de productie publicitara de cea mai buna calitate. 

 

firma de top

Mai multe informatii

Urmareste-ne pe

Noutati

   
Personalizam CD-uri sau DVD-uri ca sa aveti o bilbioteca eleganta foto, video sau de date.

Va stam la dispozitie cu un nou echipament de tipar digital, un Xerox Colour 550 cu productivitate mai mare, culori exceptionale, format de tipar mai mare (max. 330 x 488mm) si indiscutabil cea mai buna calitate de print din Turda.

Xerox® 550/560 este un echipament ecologic ce ofera productivitate crescută prin intermediul comunicării bi-direcţionale si scanare de calitate superioară.

Despre Xerox Colour 550

 

Produse tipografice

Produse tipografice:

- brosuri, reviste, pliante, flyere, carti de vizita, afise,
- carti, meniuri, invitatii, invitatii de nunta,
- agende, calendare de perete / de masa / de buzunar,
- scrisori personalizate prin baze de date (mailings – tipar digital),
- plicuri personalizate, carti postale,
- etichete din hartie de etichete sau autoadeziva,
- diferite material informative,
- si multe altele.

Afla mai multe despre tiparul digital si/sau tiparul offset.

CMYK vs. RGB

Click pe poza pentru a afla mai multe.

Digital vs. offset

CMYK vs. RGB

Pe scurt: standardul CMYK se foloseste in tiparire, iar cel RGB se foloseste la afisare grafica electronica (display).

 

RGB

CMYK

- culori aditive

- tonalitati vibrante

- se folosesc la monitoare, tv, proiectoare

- 3 canale de culoare: rosu, verde, albastru

- produce fisiere mai mici

- culori substractive

- tonalitati reci

- singurul mod de a tipari color

- 4 culori de baza: cyan, magenta, yellow, black

- reglare mai usoara a culorilor

CMYK combina culorile CMY pentru a obtine diferitele culori si adauga negrul, K, pentru a obtine negru pur. Se tipareste pe hartie alba, albul fiind combinatia tuturor culorilor, iar tiparind pe aceasta o culoare "substractiva" impiedica vizibilitatea altor culori pe hartie, decat celor dorite. De ex. tiparind o culoare de albastru (cyan) pe hartie, impedicam alte culori sa se reflecte de pe coala. Tipul de mix folosit este cel substractiv, pornind de la alb, cu cat este adaugata mai multa culoare, cu atat rezultatul final este mai inchis, pana la negru.  In modelul de culoare CMYK valorile culorilor sunt exprimate pe o scala de la 0 la 100. O culoare cu o saturatie maxima este exprimata prin 100%, iar lipsa acesteia prin 0%. Cu ajutorul acestui model pot fi reproduse aproape toate culorile spectrului vizibil, mai putin unele culori precum roz si culorile fluorescente.

Culori de baza: Cyan, Magenta, Yellow, Black (turcuaz, rosu aprins, galben, negru)

Pe de alta parte RGB-ul porneste de la absenta culorilor, insemnand negru, si adauga culori in functie de necesitati pana la obtinerea albului, cand toate cele trei culori sunt prezente la intensitate maxima. (de la 0 la 255 pasi de nuanta /culore de baza)

Culori de baza: Red, Green, Blue (rosu, verde, albastru)

Ambele standarde recreaza o culoare (secundara) prin diferitele combinatii ale culorilor de baza.

Share

Pentru afișarea site-ului folosim module cookie de sessiune. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți aceste cookie-uri. Află in sectiunea Politica de confidenţialitate mai multe.