Grafico.ro

Grafico este numele sub care societatea comerciala UDP s.r.l. isi desfasoara activitatea online, cu obiect principal de activitate tipar digital si productie publicitara, si nu in ultimul rand constructie pagini web pe platforma Joomla.

Prin folosirea cea mai prudenta a mediului inconjurator, cu exploatarea oportunitatilor oferite de un management modern si inovator si a proceselor care creaza valoare atat clientilor cat si a societatii, dorim sa oferim produse si servicii tipografice si de productie publicitara de cea mai buna calitate. 

 

firma de top

Mai multe informatii

Urmareste-ne pe

Noutati

   
Personalizam CD-uri sau DVD-uri ca sa aveti o bilbioteca eleganta foto, video sau de date.

Va stam la dispozitie cu un nou echipament de tipar digital, un Xerox Colour 550 cu productivitate mai mare, culori exceptionale, format de tipar mai mare (max. 330 x 488mm) si indiscutabil cea mai buna calitate de print din Turda.

Xerox® 550/560 este un echipament ecologic ce ofera productivitate crescută prin intermediul comunicării bi-direcţionale si scanare de calitate superioară.

Despre Xerox Colour 550

 

Produse tipografice

Produse tipografice:

- brosuri, reviste, pliante, flyere, carti de vizita, afise,
- carti, meniuri, invitatii, invitatii de nunta,
- agende, calendare de perete / de masa / de buzunar,
- scrisori personalizate prin baze de date (mailings – tipar digital),
- plicuri personalizate, carti postale,
- etichete din hartie de etichete sau autoadeziva,
- diferite material informative,
- si multe altele.

Afla mai multe despre tiparul digital si/sau tiparul offset.

CMYK vs. RGB

Click pe poza pentru a afla mai multe.

Digital vs. offset

Tipar digital vs. offset

Sunt multe de luat in vedere cand punem fata in fata cele doua tehnologii.

In primul rand se ia in considerare tirajele si preturile aferente. Din acest considerent am alcatuit schita alaturata, care fara a afisa date reale (din cauza ca se pot schimba destul de des), arata diferenta majora intre cele doua tehnologii. Pe cand tiparul offset are preturi ce scad exponential cu cresterea tirajului, tiparul digital are un pret realtiv constant pe toate tirajele.

Digitalul are un avantaj mare la tirajele mici / medii si lucrarile cu multe variabile, pe cand tirajul offset este clar invingator pe tirajele mari. Trecerea in momentul de fata se face undeva la 300 exemplare A3 (sau sfert de coala), 4+0, 4+1 sau 4+4 culori. Pe tiparul digital se pot tipari date variabile cum ar fi scrisori personalizate, care folosind un sablon si o baza de date tipareste fiecare scrisoare adresata altei persoane, asemanator inserierii. Pe tiparul offset aceeasi lucrare se facea din doua etape: tiparul sablonului pe offset si personalizarea pe o imprimanta laser monocrom, sau serigrafie sau alte metode.

Dezavantajul tiparului digital, la tiraje mai mari, este in primul rand pretul constant, care e aproape acelasi ca si la prima coala tiparita. La offset, necesitatea sabloanelor (matrite sau placi) si munca de reglaj al utilajului, ce inseamna si niste consumabile folosite, constituie costurile initiale care ulterior se impart la numarul exemplarelor tiparite. De aici vine dezavantajul mare al tiparului offset fata de digital la tiraje mici si medii. Tiparul unui exemplar, de exemplu, inseamna producerea sabloanelor, reglajul masinii de tipar, cerneala si prisosul folosit pentru reglaj.

In ce priveste calitatea tiparului, cea digitala tinde sa ajunga din urma offsetul si chiar utilajul nostru (Xerox Colour 550) tipareste cu o calitate invidiata de offsetisti. Utilajul se calibreaza cand e necesar cu fotospectrometrul X-Rite 10. Si tiparul offset, in functie de utilaj si tipograf, poate oferi calitate impecabila si constanta. Masinile de tipar offset moderne pot lucra cu rezolutii foarte mari folosind tehnologii care ajuta la umezirea si cerneluirea matritelor.

Cele doua tehnologii se completeaza reciproc, dar prin scaderea pretului si avansarea tehnologiei la tiparul digital apare si un segment in care acestea se suprapun si deja sunt dispute pe forumurile de profil daca tehnologia digitala va acapara sistemul offset. In general in aceste cazuri se alege tehnologia dorita in functie de termenul de executie. Daca se doreste un timp scurt atungi se merge pe digital, daca se doreste o calitate deosebita si este timp suficient, atunci se alege offsetul.

Nu stim inca ce ne aduce viitorul, ambele tipuri de tipar avanseaza tehnologic, momentan ambele au rostul si segmentul lor pe piata tiparului.

Share

Pentru afișarea site-ului folosim module cookie de sessiune. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți aceste cookie-uri. Află in sectiunea Politica de confidenţialitate mai multe.